468×60
468×60

Забезпечення законності виборчого процесу – тема спільної пресконференції поліції, рятувальників, міграційників, нацгвардійців і представників Опори

Спільна прескоференція за участю начальника Головного управління Нацполіції краю, керівників центральних органів виконавчої влади, діяльність яких координується МВС, та представників громадянської мережі Опора відбулася у четвер, 18 липня. Тема обговорення – забезпечення законності виборчого процесу та координація роботи у день волевиявлення.

Про готовність правоохоронців до проведення позачергових парламентських виборів та забезпечення правопорядку на дільницях розповів начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. Загалом до несення служби буде задіяно 2643 особи, серед яких не лише поліцейські, а й військовослужбовці Нацгвардії, співробітники управління надзвичайних ситуацій.

- Прибула до нас підмога з Києва – 120 працівників центрального апарату Нацполіції, 30 курсантів вишів системи МВС, – зауважив генерал поліції. – На 1183 виборчих дільницях області нестимуть службу по одному-двоє співробітників поліції.

Під посиленою охороною перебуватимуть усі 5 виборчих округів. Працюватимуть там додаткові слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, криміналісти, які виїжджатимуть на повідомлення про замінування чи виявлення якихось небезпечних предметів. В резерві перебуватимуть спецпідрозділи поліції.

Правоохоронці ретельно відстежують ситуацію щодо дотримання виборчого законодавства в області. На сьогодні задокументовано 107 повідомлень про можливі порушення за якими складено майже 50 адміністративних протоколів та розпочато одне кримінальне провадження.

Олександр Богомол запевнив, що поліція готова до несення служби і у неї достатньо сил та засобів, аби забезпечити належне проведення виборів.

Рятувальники, міграційники, нацгвардійці і представники Опори розповіли про заходи, які вживають для забезпечення законності виборчого процесу в області, аби кожен міг прийти на дільницю і скористатися своїм правом вільного волевиявлення.

На завершення спікери пресконференції нагадали про заборону проведення передвиборчої агітації у «день тиші» та вкотре закликали усіх учасників виборчих перегонів дотримуватися чинного законодавства та не порушувати його.

Схожі статті