468×60
468×60

Забезпечення законності та правопорядку під час проведення позачергових парламентських виборів – першочергове завдання правоохоронців

Підсумки роботи підрозділів поліції Тернопільщини за перше півріччя 2019 року проаналізували у вівторок, 16 липня, на колегії Головного управління Національної поліції області. Засідання проходило під головуванням генерала поліції 3-го рангу Олександра Богомола.

Серед питань, винесених на порядок денний: готовність сил і засобів поліції до забезпечення правопорядку під час виборів, оцінка оперативно-службової діяльності підрозділів області, розкриття та розслідування злочинів, стан роботи з прийняття та реєстрації заяв та повідомлень від громадян, дотримання службової дисципліни серед поліцейських.

За словами керівника обласного управління поліції Олександра Богомола, на даний час першочергове задання поліцейських – докласти усіх зусиль для забезпечення законності і правопорядку під час проведення позачергових виборів народних депутатів України. З 15 липня весь особовий склад поліції переведений на посилений варіант несення служби. До охорони громадського порядку будуть залучені практично всі правоохоронці. Допомагатимуть нести службу їм військовослужбовці Нацгвардії.

В Головному управлінні Нацполіції області в цілодобовому режимі працює ситуаційний центр, який координує та моніторить ситуацію, пов’язану з виборчим процесом на території краю.

- Ми повинні зробити усе від нас залежне, аби вибори в області пройшли чесно та законно, – наголосив Олександр Богомол.

Під час колегії заслухали керівників підрозділів та проаналізували криміногенну ситуацію в області за перше півріччя. 3709 злочинів зареєстрували правоохоронці Тернопільщини за звітний період. Серед усіх правопорушень 945 – це тяжкі та особливо тяжкі злочини. За пів року в області трапилося 5 вбивств, було 8 тяжких тілесних ушкоджень, 3 з яких зі смертельними наслідками. Всі ці злочини розкриті.

На засіданні колегії також розглянули питання щодо дотримання працівниками поліції антикорупційного законодавства, дисципліни, зокрема, транспортної, законності під час приймання, реєстрації та розгляду заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення.

За результатами колегії будуть прийняті відповідні рішення.

Схожі статті