468×60
468×60

Поліція готова перевірити та дати правову оцінку кожному порушенню виборчого законодавства

Про це сьогодні під час пресконференції заявив начальник поліції Тернопільщини Олександр Богомол. Він також поінформував ЗМІ про підготовку поліції до проведення виборів та основні порушення, виявленні під час передвиборчої кампанії.

-    Ми готуємося до забезпечення громадського порядку на позачергових парламентських виборах. Аналізуємо досвід попередніх двох турів президентських виборів, враховуємо  недоліки, які були у роботі, аби перелаштувати сили та засоби для ефективнішого виконання службових  завдань.

На охорону громадського порядку на час виборів будуть залучені практично всі правоохоронці. На підмогу із Києва приїдуть 120 поліцейських та 50 курсантів.  Під посиленою охороною правоохоронців перебуватимуть усі п’ять виборчих округів. Працюватимуть там слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, криміналісти, групи резерву спецпідрозділів. Нести службу правоохоронцям допомагатимуть військовослужбовці Нацгвардії.

Олександр Богомол наголосив на важливості взаємодії правоохоронців з представниками політичних партій, осіб, відповідальних за вибори щодо належного забезпечення передвиборчого процесу та голосування в області.

-    Ми налагоджуємо контакти з представниками від кожної політичної партії,  з кожним кандидатом на мажоритарних округах для того, щоб мати з ними прямий зв’язок. Паралельно проводимо профілактичну роботу щодо недопущення порушень чинного законодавства.

Зі слів Олександра Богомола, з початку передвиборчої агітації поліцейські зафіксували 36 порушень. Найбільш поширене – розміщення на білбордах агітаційних матеріалів кандидатів у народні депутати без зазначення необхідних вихідних даних, а саме: відсутності на них відомостей про установу, що здійснила їх друк, тиражу, інформації про осіб, відповідальних за випуск.

-    Поліція готова перевірити та дати правову оцінку кожному порушенню виборчого законодавства. Ми сподіваємося, що усі будуть дотримуватися закону  та не порушувати його.

Схожі статті