468×60
468×60

Сім фактів незаконного вирощування коноплі виявили на Тернопільщині правоохоронці

konoplyaВиявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків – основна мета спецоперації “Мак”, яка стартувала 1 червня і триватиме вона до 26 вересня.

На території Тернопільської області оперативники управління протидії наркозлочинності зареєстрували 7 фактів вирощування коноплі. Це 4 заборонених городництва на Бережанщині, а також і Збаражі, на Лановеччині та Підволочищині.

У ході проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили близько ста рослин марихуани.

В ході проведення операції “Мак” оперативники отримали інформацію про те, що житель Бережанського району у своєму помешканні зберігає наркотичні речовини, а саме макову соломку та рослини коноплі.

Працівники сектору кримінальної поліції спільно з дільничними та кінологами провели санкціонований обшук у підозрюваного. В результаті оперативники виявили та вилучили речовину рослинного походження, схожу на насіння та залишки листків канабісу, а за житловим будинком на земельній ділянці виявили поліцейські ще й посів шістдесят дві рослини коноплі. Даний факт внесений в ЄРДР відповідно до статті 309 частина 1 ККУ – Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Вирішується питання ще й про порушення статті 310 ККУ.

Згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

А вже за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Схожі статті