468×60
468×60

Чортків під пильним наглядом поліцейських та камер відеоспостереження

Про безпеку міста подбали представники місцевого самоврядування. За словами начальника Чортківського відділу поліції Анатолія Мельника, у райцентрі прийняли програму щодо співпраці міської ради та правоохоронців. З цією метою на одній із сесій депутати вирішили встановити сервер та камери відеонагляду.

На сьогодні в Чорткові уже встановлено 40 камер. Усі вони підключені до єдиного серверу, який обслуговує міська рада.

Встановлений монітор і в черговій частині місцевого відділу поліції. Це суттєво полегшує роботу правоохоронців, – каже Анатолій Мельник. Черговий в онлайн режимі бачить на екрані зображення з усіх сорока камер. Це дозволяє оперативно стежити за безпекою міста під час проведення масових заходів і в будні, та реагувати на будь-які порушення.

- Звичайно, не можливо в реальному часі встежити за всім цим величезним потоком відеоінформації, але безперервний відеозапис (відеореєстрація) дозволяє здійснювати грамотний і безпомилковий «розбір польотів».

Наразі міська рада Чорткова розглядає питання і щодо встановлення ліцензованого українського програмного забезпечення. Воно потрібне для того, щоб спростити роботу усім екстреним службам, оскільки програма дозволить без зайвого витрачання часу розпізнавати обличчя, марки та номери автомобілів та швидко знаходити на камерах певну дату чи подію.

Ще одне застосування вуличних камер відеоспостереження – це відстежувати і реєструвати ситуацію на дорогах.

Схожі статті