468×60
468×60

Залишений без нагляду велосипед потрапив до рук раніше судимого тернополянина

velosypedУ вчиненні серії крадіжок співробітники Тернопільського відділу поліції підозрюють раніше судимого 42-річного жителя обласного центру. Зловмисника спіймали оперативники карного розшуку після останньої злодійської вилазки -  викрадення велосипеду, залишеного без нагляду.

Правоохоронці неодноразово зверталися до краян не нехтувати елементарними правилами безпеки при зберігання свого майна. Та, на жаль, не усі дослухаються до порад, і як результат потерпають від рук крадіїв. Така неприємність спіткала жителя обласного центру. У чоловіка викрали велосипед, який він залишив на території міської дитячої лікарні, де працює. За словами потерпілого, він вранці приїхав на роботу на двоколіснику, а вже ввечері, коли збирався додому, виявив зникнення свого транспорту.

Вийти на слід злодія правоохоронцям допомогли камери відеоспостереження, які зафіксували момент вчинення крадіжки. На відео видно, як невідомий довго крутиться біля непристебнутого велосипеда. Коли ж випала нагода, сів на двоколісник і поїхав.

Оперативники встановили, що до крадіжки причетний 42-річний тернополянин. Чоловік неодноразово був судимий за майнові злочини та чотири рази відсидів в місцях позбавлення волі. На даний час в суді розглядаються вісім кримінальних проваджень по крадіжках, в яких він фігурує, як підозрюваний.

Як розповів старший слідчий Тернопільського відділу поліції Орест Єрега, поліцейські довели причетність тернополянина ще до шести фактів незаконного заволодіння чужим майном, які він вчинив протягом останніх трьох місяців.  На рахунку зловмисника крадіжки одягу та чотирьох чоловічих сумок з магазинів, двох ланцюжків з ювелірної крамниці та мобільного телефону в тернополянки. Чуже майно він збував, а гроші витрачав на власні потреби.

За усіма фактами слідчі розпочали кримінальні провадження. Дії тернополянина кваліфікують за частинами 1 і 3 статті 185 ККУ – крадіжка. Також вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу підозрюваному. Триває досудове розслідування.

Схожі статті