468×60
468×60

Шахрайство по-новому зареєстрували правоохоронці Кременеччини

banderolП’ятдесят тисяч гривень втратила жителька Кременеччини, довірившись “липовому” іноземцеві. За словами правоохоронців, потерпіла спілкувалася з шахраєм впродовж чотирьох місяців. У січні до неї в друзі у соцмережі додався американський військовослужбовець. Між ними зав’язалося спілкування та віртуальна дружба.

За деякий час чоловік сказав, що скоро виходить на пенсію і його чекають дуже великі гроші. Проте вони оподатковуються державою. Аби не втратити копійку, іноземець попросив подругу допомогти: він вишле їй бандероль з грошима, вона оплачує її, а вартість кошти ділять на обох.

За деякий час жінці дійсно зателефонувала невідома особа, яка спілкувалася українською мовою. Незнайомка повідомила, що є представником Бориспільського аеропорту, а на ім’я жительки Кременеччини прийшла велика бандероль. Її оформлення вартує в межах 50 тисяч гривень.

Отримувачка таких грошей не мала, а тому написала американському товаришу. Останній її переконав, що, заплативши 50 тисяч гривень, вона отримає 700 тисяч доларів. Жінка повірила, взяла кредит і перевела на вказаний рахунок необхідну суму. Проте передачі не отримала, а сторінки американського військового пенсіонера у соцмережах не знайшла.

Зрозумівши, що потрапила у руки шахраїв, з заявою звернулася до правоохоронців. Подія внесена в ЄРДР за статтею 190 частина 1 ККУ. Триває слідство.

Схожі статті