468×60
468×60

Підсумки виборчого процесу – тема робочої зустрічі керівництва тернопільської поліції з представниками місії ОБСЄ

Робоча зустріч з представниками місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі, які спостерігають за виборчим процесом в Україні,  відбулася 24  квітня в Головному управлінні Нацполіції області.  Учасники обговорили перебіг виборчого процесу в області, виявленні  порушення та забезпечення  правоохоронцями публічної безпеки.

Заступник начальника ГУНП в області Михайло Білецький розповів представникам спостережної місії, які порушення найчастіше фіксували правоохоронці під час другого туру виборів Президента України. У день голосування до підрозділів поліції краю надійшло 24 повідомлення, пов’язані з виборчим процесом.

За результатами перевірок складено чотири адміністративні протоколи: два – за порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації  та по одному за самоуправство та розпивання спиртних напоїв на дільниці.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено два повідомлення, зокрема про раптову смерть на виборчій дільниці у Козовій та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, що мало місце в Шумському районі.

-    Загалом другий тур виборів Президента України на Тернопільщині пройшов без суттєвих порушень, – зазначив Михайло Білецький, – Голосування проходило спокійно та виважено,  без конфліктних ситуацій. Правоохоронці відповідально поставилися до виконання своїх обов’язків та забезпечили законність виборчого процесу.

Своїми враженнями від виборів на Тернопільщині поділилися й іноземні спостерігачі. За їхніми словами, усі учасники виборчого процесу старалися зробити усе від них залежне, аби вибори пройшли чесно та прозоро.

Насамкінець учасники зустрічі подякували один одному за співпрацю та домовилися про подальшу взаємодію під час проведення чергових парламентських виборів, що відбудуться вже у жовтні цього року.

Схожі статті