468×60
468×60

Шахрай з Миколаївщини видурив 40 тисяч у чортківчанки

groshiСорок тисяч гривень видурив шахрай у жительки Чорткова. Гроші потерпіла власноруч передала зловмиснику. Зустрічалася жінка з невідомим більше чотирьох разів.

За словами правоохоронців, чортківчанка на сайті оголошень розмістила інформацію про продаж будинку. За вказаним номером на початку березня зателефонував чоловік і повідомив, що цікавиться її житлом. Хоче приїхати та подивитися на нього, а також обговорити вартість покупки.

Потерпіла розповіла, що в обумовлений час до неї приїхав чоловік ромської національності. Сказав, що бізнесмен і його цікавить даний будинок. Оформлення документів взяв на себе, але при умові, що жінка витрати компенсовує самостійно. Кілька разів покупець приїжджав до Чорткова по гроші на послуги нотаріуса та інших служб. Загалом невідомий “витягнув” із потерпілої 40 тисяч гривень.

Про те, що це може бути шахрай, жінка запідозрила після того, як прочитала публікації на інтернет-сайтах про схожі маніпуляції. Її здогадки підтвердилися й тим, що покупець перестав відповідати на телефонні дзвінки. Про шахрайство вона повідомила у поліцію.

Підозрюваного затримали. Це – житель Миколаївщини, 1983 року народження. Його уже неодноразово притягували до відповідальності за скоєння майнових злочинів, шахрайств та грабунків. Жертвами підозрюваного були в основному мешканці Миколаївської області. Проте останнім часом він обшахраював та обікрав і кілька помешкань на території Тернопільщини.

Зараз правоохоронці інкримінують чоловікові замах на життя працівника поліції. Вирішується питання про оголошення підозри відповідно до статті 190 частина 1 ККУ – шахрайство.

Схожі статті