468×60
468×60

Власне майбутнє у руках кожного – про це наголосили семикласникам працівники поліції Тернопільщини

Близько двадцяти школярів разом зі своїм класним керівником потрапили до поліції. На щастя, семикласники школи-ліцею №6 імені Назарія Яремчука навідалися до Головного управління Нацполіції в Тернопільській області з доброго приводу – на екскурсію.

Головна мета зустрічі – зрозуміти і роз’яснити дітям, що поліція не караючий орган, а правозахисний.

Старший інспектор відділу ювенальної превенції УПД Микола Подлецкий розповів дітям про особливості професії поліцейського, про порушення правил дорожнього руху, хуліганство, про ситуації з якими можуть зіштовхнутися учні та про небезпеку від вибухових речовин та петард.

Не оминув правоохоронець теми кримінальної відповідальності, яка передбачена для неповнолітніх за вчинення ними протиправних дій, і наголосив, що найбільш «грішним порушникам» досить довго доведеться «відмивати» свою заплямовану репутацію.

Окремо Микола Подлецкий зупинився на питаннях булінгу серед неповнолітніх та шкідливих звичках.

- Ні для кого не секрет, що куріння дуже шкідливе для здоров’я. Ця звичка призводить до незворотних наслідків і смертельних захворювань. Знаю, що серед учнів шаленої популярності набувають електронні сигарети. Але пам’ятайте, що ці вейпи не менш безпечні. В парах міститься майже ціла табличка Менделеєва, є там й такі елементи, які провокують утворення ракових захворювань. А от вживання марихуани навіть заради цікавості, не рідко викликає в майбутньому наркозалежність.

Семикласники відвідали музей, а далі старший інспектор сектору професійного навчання УКЗ Андрій Петринка ознайомив школярів зі зброєю, спецзасобами правоохоронців, а також розповів про амуніцію, яка допомагає полісменам в їхній службі.

На прикладі найсміливішого учня він показав, як відбувається затримання правопорушників та проводиться поверхневий огляд.

Проведення подібних екскурсій, кажуть правоохоронці, надзвичайно позитивна та корисна практика, яку необхідно проводити якомога частіше. Такі заходи розвивають почуття особистої відповідальності, формують рівень довіри дітей до працівників поліції.

Схожі статті