468×60
468×60

Керівництво тернопільської поліції та представники Місії ОБСЄ обговорили забезпечення законності виборчого процесу в області

Робоча зустріч з представниками Місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі, які спостерігають за виборчим процесом в Україні, відбулася в Головному управлінні Нацполіції області. Учасники обговорили перебіг передвиборчої агітації, основні порушення та  стан безпеки в області загалом.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції краю Михайло Білецький розповів представникам спостереженої місії про кількість зареєстрованих поліцією повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства, про найбільш поширені з них та реагування на них поліцейських. На сьогодні в області задокументовано понад 70  повідомлень про можливі порушення за якими складено майже 30 адміністративних протоколів та розпочато одне кримінальне провадження.

Керівник Головного управління Нацполіції краю Олександр Богомол запевнив, що поліції вистачить сил та засобів для забезпечення публічної безпеки і під час волевиявлення.

- Весь особовий склад поліції Тернопільщини буде задіяний для охорони громадського порядку під час виборів на виборчих округах та дільницях. Допомоги чекаємо і від Національної поліції України. За попередньою домовленістю, 120 осіб буде делеговано на Тернопільщину для несення служби під час виборів.

Сторони домовились про подальшу співпрацю, аби вибори пройшли чесно та законно.

Схожі статті