468×60
468×60

Шкільний офіцер поліції: попередити, запобігти, допомогти

Спільна зустріч працівників ювенальної превенції та патрульної поліції відбулася в Головному управлінні Нацполіції області. Правоохоронці обговорили роботу шкільних офіцерів поліції у Тернополі.

Проект «Шкільний офіцер поліції» розпочав свою роботу в Тернополі наприкінці минулого року.  Його мета -  створення безпечного середовища у навчальних закладах, профілактика порушень серед школярів, застосування різних практик задля попередження суперечностей, правопорушень та інших негативних явищ.

- Школярі повинні сприймати офіцера поліції, як помічника,  довіряти йому, а не боятися, – зазначає інспектор патрульної поліції Ігор Івасів. Правоохоронець виконує обов’язки шкільного офіцера поліції.

У Тернополі шкільними офіцерами поліції призначили чотирьох співробітників Управління патрульної поліції. Вони пройшли спеціальне навчання та приступили до втілення проекту на практиці. Сьогодні патрульні ділилися досвідом з співробітниками підрозділів  ювенальної превенції.

Під час зустрічі правоохоронці обговорили, як попередити та реагувати на правопорушення серед  неповнолітніх, не допустити такого явища, як булінг в шкільному середовищі. Визначили учасники зустрічі шляхи співпраці щодо  результативної роботи проекту «Шкільний офіцер поліції».

- Ми повинні взаємодіяти та спрацювати, аби робота шкільного офіцера поліції була ефективною, а діти почували себе у школі безпечно, – підсумував начальник  відділу ювенальної превенції Петро Тихович.

Схожі статті