468×60
468×60

Тернопільські поліцейські склали три адмінпротоколи за розповсюдження агітаційних матеріалів без вихідних даних

vyboryПорушення правил передвиборчої агітації задокументували 26 лютого співробітники поліції у місті Теребовля. Там розповсюджували агітаційні листівки одного із кандидатів в Президенти без вихідних даних.

Порушення виявила громадська активістка і написала заяву до місцевого відділу поліції.  Слідчо-оперативна група, виїхавши на місце події, виявила агітаційний намет і невідомих осіб, які роздавали календарі із зображенням одного із кандидатів в Президенти. На агітаційних матеріалах були відсутні відомості про установу, що здійснила їх друк, тираж, а також інформація про осіб, відповідальних за випуск продукції та її замовника.

Правоохоронці встановили осіб, які розповсюджували листівки, – це двоє 17-річних місцевих жителів. З’ясувалося, вказані агітаційні матеріали вони отримали від 43-річного жителя селища  Микулинці Теребовлянського району.

За результатами розгляду звернення щодо даних осіб правоохоронці склали адмінпротоколи за частиною 2 статті 212-13 КУпАП.

Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Схожі статті