468×60
468×60

На Тернопільщині за минулу добу правоохоронці зареєстрували 2 повідомлення, пов’язані з виборами

vybory19 лютого територіальні підрозділи Нацполіції області задокументували 2 повідомлення щодо можливих порушень  вимог виборчого законодавства.

До Борщівського відділення поліції надійшла інформація про те, що у райцентрі встановлено агітаційний намет, де роздають газети, а також записують паспортні дані, мобільні телефони та проводять опитування щодо підтримки одного із кандидатів у Президенти.

На місці події правоохоронці виявили намет однієї із політичних партій  та осіб, які займалися агітаційною роботою. Останні пояснили, що на волонтерських засадах здійснюють передвиборчу агітацію та будь-яких персональних даних не збирають, а роздають  людям агітаційну продукцію – газети та анкети, на яких містять відповідні вихідні дані.

Також волонтери пропонують громадянам, які проявляють прихильність до одного із кандидатів на посаду Президента, за їх згодою, заповнити анкету з метою подальшого їх  інформування про його діяльність.

Будь-яких однак адміністративних чи кримінальних порушень в діях даних осіб правоохоронці не виявили.

Ще одне анонімне повідомлення про ймовірне порушення виборчого процесу надійшло  до співробітників Тернопільського відділення поліції.  Додзвонювач розповів, що начебто у селі Біла встановлено агітаційний намет одного із кандидатів Президенти  і там незаконно роздають газети, ручки та кашкети.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейські перевірили документи у осіб, які проводять агітаційну роботу. Виявилося, що вони поінформували сільську раду про розміщення  на території населеного пункту  інформаційного намету. Правоохоронці не виявили в їхніх діях порушень.

Поліцейські також встановили особу заявника, проте останній відмовився від спілкування.  З’ясувалося, чоловік вже втретє телефонує з подібними повідомленнями до працівників Тернопільського відділення поліції і щоразу інформація не підтверджується.

Відомості про події слідчі внесли в Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

Схожі статті