468×60
468×60

Михайло Апостол: Завдання правоохоронців – не допустити порушень Закону під час проведення передвиборчої агітації та виборів

Про виявлені порушення під час передвиборчої агітації, готовність поліції до забезпечення публічної безпеки на виборах в області йшлося на робочій нараді, яка відбулася в Головному управлінні Нацполіції Тернопільщини. Захід проходив під головуванням радника міністра внутрішніх справ, члена координаційного штабу МВС щодо порушення на виборах Михайла Апостола.

- Наша ціль – чесні, прозорі вибори. Завдання правоохоронців – не допустити та запобігти правопорушенням під час проведення усієї виборчої кампанії. Поліція поза політикою і діє в рамках свої повноважень і згідно чинного законодавства, – наголосив Михайло Апостол.

Заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Степан Яцух поінформував про виявленні порушення, пов’язанні з передвиборчою агітацією на Тернопільщині. З початку її проведення правоохоронці задокументували 29 можливих порушень виборчого законодавства.

Михайло Апостол акцентував увагу на важливості постійного моніторингу з метою виявлення у всіх джерелах можливих правопорушень і намагань створення мережі підкупу виборців. Правоохоронці реагуватимуть на усі повідомлення, негайно розглядатимуть їх та надаватимуть належну правову оцінку.

- Оплата праці агітаторів, спостерігачів, додаткові доплати членам виборчих комісій — заборонені виборчим законодавством і за це передбачена кримінальна відповідальність. Законом заборонено штабам наймати так званих агітаторів, навіть з оформленням трудових угод і з оплатою із виборчого фонду кандидата. Не бійтеся приймати жорсткі рішення, особливо до чиновників різних рангів за агітацію в державних установах і в робочий час, – наголосив радник міністра внутрішніх справ.

Присутні також обговорили проблемні питання щодо забезпечення правоохоронцями публічної безпеки та порядку у період виборчої кампанії та в день волевиявлення на території області.

Участь у нараді також взяло керівництво Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби Тернопільщини. Михайло Апостол наголосив на тих діях, які служби повинні вживати щодо недопущення порушень під час проведення всієї виборчої кампанії і люди могли законно скористатися своїм виборчим правом.

- Ми повинні спільними зусиллями забезпечити проведення чесних виборів. Співпраця має бути на усіх рівнях, – підсумував Михайло Апостол.

Схожі статті