468×60
468×60

Олександр Богомол зустрівся з представниками місії ОБСЄ

Про події та наслідки АТО та ООС, про проблеми внутрішньо переселених осіб внаслідок війни та про релігійну ситуацію на Тернопільщині та безпеку жителів області обговорили в ході робочої зустрічі представники місії ОБСЄ з головним поліцейським краю Олександром Богомолом.

- Одне з основних наших завдань – повернення довіри та поваги населення до людей у формі, – каже начальник ГУНП. – Впродовж 2016-2017 років наша область, відповідно до соціальних опитувань, займала лідируючі позиції. Проте у 2018 ми посіли другу позицію після Хмельницького.

Цікавилися представники місії ОБСЄ і ситуацією після підписання Томосу. Олександр Богомол запевнив, що на Тернопільщині перехід релігійних громад відбувається більш-менш стабільно. Хоча були спроби дестабілізувати ситуацію.

- Ми вже маємо практику вирішення подібних міжконфесійних конфліктів у 90-х роках. Якщо в плани громади не втручатися стороннім особам, то все проходить спокійно. Люди між собою з’ясовують усі наболілі питання і намагаються домовитися. Сьогодні ми робимо усе, аби мінімізувати участь сторонніх осіб або радикальних груп в розподілі до тої чи іншої церкви.

Не оминули гості і питань щодо незаконного розповсюдження зброї та небезпечних речовин, а також про рівень злочинності на території Тернополя та області.

Схожі статті