468×60
468×60

За безпекою під час заходів з нагоди Дня Соборності стежили правоохоронці

22 січня в Україні відзначають 100-річчя від дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, яке відбулося в далекому 1919 році.

Особливим цей день є для жителів Тернопільщини. По річці Збруч на межі між Тернопільською та Хмельницькою областями проходила умовна межа між ЗУНР та УНР.  Традиційно в цей день там відбуваються різноманітні заходи.

На мості через річку Збруч між селом Гуків Хмельницької області та селищем Скала-Подільська  Тернопільської області зібралося майже 10 тисяч громадян. За тим, аби святкування відбулося без порушень громадського порядку, стежили правоохоронці.

Делегації з обох областей склали з двох частин національний прапор України, як символ єднання. Участь у заходах взяли керівники Хмельниччини та Тернопільщини.

Після обміну хлібом-сіллю присутні урочистою ходою пройшли до Пам’ятного Хреста легендарному генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу. Начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол разом з керівництвом області вшанували пам’ять Романа Шухевича та запалив лампадку.

Схожі статті