468×60
468×60

Сервісні центри закликають водіїв здавати заглушки, а самим користуватися ременями безпеки

Сервісні центри МВС розпочали акцію зі збору автомобільних заглушок-обманок, аби привернути увагу водіїв до необхідності дотримання вимог безпеки на дорозі та користування ременями безпеки. Під час запуску кампанії презентували також арт-об’єкт – автокрісло з ременем безпеки, що створене з 1 079 заглушок. Тернопільщина також долучились до профілактичного заходу.

-Безпека на дорозі є одним з важливих моментів нашого життя і використання ременів безпеки- це одна з важливих вимог правил дорожнього руху, яка може вберегти від травмування або загибелі як водія, так і пасажирів,- зазначив провідний спеціаліст сектору персоналу та зв‘язків з громадськістю територіального сервісного центру Василь Барановський.

Мережа АЗК «ОККО» впродовж семи тижнів з 15 січня по 4 березня 2018 року проводила акцію «Здай заглушку – обери життя», яка мала на меті нагадати про необхідність постійного використання ременів безпеки. Відтепер до збору заглушок долучилися сервісні центри МВС.

На Тернопіллі акція розпочалася з територіального сервісного центру МВС, що знаходиться у селі Підгородне по вулиці Стрийській, 5 Тернопільського району. Громадяни матимуть можливість долучитися до акції ще у двох сервісних центрах МВС Тернопільської області: в місті Кременці, що по вулиці Шевченка, 67 та в селі Угринь Чортківського район за адресою вулиця Об’їзна, 1.

Пристебнути ремінь безпеки під час руху – загальноприйнята норма для всіх європейських країн, а в Україні лише 15 відсотків водіїв користуються ременями безпеки. Такі результати дослідження, проведеного навесні 2017 року громадськими організаціями в рамках кампанії “За безпечні дороги”.

Ігнорування ременів безпеки та недостатнє покарання за порушення цієї вимоги правил дорожнього руху нерідко вартує людям здоров’я чи навіть життя.

Схожі статті