468×60
468×60

Правоохоронці розповіли студентам тернопільського коледжу, що таке булінг і як з ним боротися

Новомодний термін «булінг» заполонив наше середовище. Та не всі до кінця знають, що це таке і як з цим боротися. Поінформувати, пояснити, навчити, допомогти тим, хто від нього потерпає, – основне завдання правоохоронців.

З цією метою  начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції спільно з працівниками обласної бібліотеки для дітей завітали до студентів Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола. Правоохоронець провів лекцію на тему: «Що таке булінг і як йому протидіяти».

- Булінг – це агресивна поведінка, наслідки якої можуть бути непередбачувані, – розповідає начальник відділу ювенальної превенції Петро Тихович. – Ми розповідаємо підліткам, що робити, щоб не стати жертвою знущань, та куди звертатися  у разі небезпеки.

Хлопці та дівчата уважно слухали правоохоронця, долучалися до обговорення. Практично в кожному середовищі є учні, які стають об’єктами глузувань та знущань, а також агресори, які є ініціаторами булінгу. Тому важливо запобігти такому явищу, попередити його.

Петро Тихович наголосив, що за булінг, який переростає в насильство, передбачена відповідальність. Якщо дитина не досягла 14 років і завдала тілесних ушкоджень іншій дитині, відповідальність покладається на батьків. У більш дорослому віці відповідальність за протиправні вчинки несе той, хто їх чинить.

До слова, у Верховній Раді України розглядається законопроект ціллю якого є встановити адміністративну відповідальність за булінг, а також за приховування подібних випадків і ввести штрафи від двадцяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Розмір штрафу залежатиме від виду вчиненого правопорушення.

Схожі статті