468×60
468×60

Небезпечний арсенал виявили в будинку жителя Бережан місцеві правоохоронці

1356 набоїв різного калібру, 27 гранат та 12 запалів до них, один снаряд часів першої світової війни та 3,5 кілограмів пороху вилучили працівники Бережанського відділу поліції. Небезпечні предмети у власному помешканні зберігав житель райцентру.

Відпрацьовуючи отриману оперативну інформацію, в рамках проведення профілактичних заходів загальнодержавного рівня під умовною назвою “Зброя та вибухівка”, поліцейські провели у будинку мешканця Бережан санкціонований обшук.

Набої, гранати та інші предмети чоловік зберігав у різних кімнатах власного помешкання. Він розповів, що весь цей арсенал – це його власність, яку він колекціонує. Частину небезпечних предметів він викопував сам, дещо перекупляв у невідомих осіб.

Начальник Бережанського відділу поліції Сергій Горяний стверджує, що увесь цей арсенал, у разі надзвичайної ситуації, такої як пожежа, міг наробити біди, пошкодивши сусідні будівлі та травмувавши людей.

Набої та порох направили на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр, а гранати та снаряд забрали для знешкодження та утилізації представники управління державної служби надзвичайних ситуацій.

Колекціонеру вибухонебезпечних предметів доведеться відповідати за своє захоплення відповідно до статті 263 частина 1 ККУ – Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Схожі статті