468×60
468×60

Поліція проти злочинних угруповань: у різних регіонах держави з’являться територіальні підрозділи Департаменту стратегічних розслідувань

Поліція проти злочинних угруповань: у різних регіонах держави з’являться територіальні підрозділи Департаменту стратегічних розслідувань

У вересні в Дніпропетровській і Одеській областях почнуть працювати управління Департаменту стратегічних розслідувань. Вони будуть займатися виявленням і припиненням діяльності організованих злочинних угруповань.

22 серпня відбулася нарада, мета якої – налагодити взаємодію з новим відомством. Про це повідомив заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

- Кілька цифр. За 7 місяців цього року задокументовано злочинну діяльність 179 озброєнних злочинних угруповань і  організацій. Для порівняння, за весь 2017 рік –лише 116 , – заначив він.

Після запуску управлінь в Дніпрі та Одесі подібні підроділи з’являться в Києві, Київській і Львівській областях. В’ячеслав Аброськін зазначив, що в кожній області є злочинні організації, які контролюють так звані «злодії в законі». Саме з ними буде боротися новий департамент.

«Наші дуже демократичні міграційні закони і ліберальне ставлення дозволили« злодіям у законі »відчувати себе в нашій країні дуже вільно. Як результат, на сьогоднішній день тільки в Києві знаходяться більше десяти «злодіїв в законі»,роботи у нас ще багато – розповів заступник голови Нацполіціі. – Основне завдання новоствореного департаменту – саме боротьба з ними у взаємодії з іншими оперативними підрозділами поліції.

Схожі статті