468×60
468×60

Тернопільські поліцейські забезпечили правопорядок на фестивалі лемківської культури «Дзвони Лемківщини»

Вже дев’ятнадцятий рік поспіль урочище Бичова, що поблизу Монастириська, зустрічало гостей та шанувальників лемківської культури. Цьогорічний фестиваль «Дзвони Лемківщини тривав три дні та об’єднав не лише область та Україну, а й інші країни світу, де проживають лемки.

На святкування до Лемківського села завітало майже тридцять тисяч гостей з України, Польщі, Канади і Словаччини. На території проводилися майстер-класи, презентували традиційну лемківську кухню та витвори народних ремесел. Вітали учасників заходу голова Тернопільської ОДА Степан Барна та голова обласної ради Віктор Овчарук.

Громадську безпеку та порядок на етнічному фестивалі три доби контролювали майже двісті працівників поліції. Рух транспорту регулювали спеціальні пости патрульних поліцейських, в оперативному штабі ГУНП в Тернопільській області організували постійний відеонагляд за територією, аби оперативно протидіяти будь-яким правопорушенням. Працівники вибухо-технічного відділу чергували по периметру та перевіряли територію на підозрілі та вибухонебезпечні предмети. Безпеку усіх відвідувачів заходу забезпечували і піші патрулі.

Під час святкувань працівники поліції локалізували 20 конфліктних ситуацій, до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство, розпивання алкоголю у заборонених законом місцях та появу у п’яному вигляді притягнуто 5 осіб.

Завдяки злагодженим професійним діям, правоохоронці забезпечили публічну безпеку під час фестивалю, аби у кожного з його відвідувачів залишилися лише приємні враження.

Схожі статті