468×60
468×60

Правоохоронцям Тернопільщини представили стратегію деокупації Донбасу

Україна стане сильною державою лише тоді, коли поверне Крим та Донбас, – про це на зустрічі з керівним складом Головного управління Національної поліції Тернопільщини заявив радник глави МВС Іван Варченко. Він представив поліцейським стратегію деокупації Донбасу та пояснив для чого потрібно втілювати дану стратегію, як вона пов’язана з роботою правоохоронного відомства і яким чином усе це буде здійснюватися.

- Зрозуміло, що кожен правоохоронець – це патріот своєї держави. Кожен усвідомлює те, що Україна повинна припинити війну і повернути окуповані території. Саме на наші плечі випали ці випробуванні тому ми мусимо вирішувати питання з окупацією Криму та Донбасу і не будемо перекладати це все на плечі наших дітей чи онуків.

Питання деокупації Донбасу підняло саме Міністерство внутрішніх справ, оскільки правоохоронці повинні стежити та дбати про безпеку усіх громадян України. Схід не виключення, – каже Іван Варченко. Тому МВС зацікавлене у відновленні суверенітету над цими територіями, оскільки тоді можна ефективніше захищати права і свободи донбасівців.

- Важливо, щоб зараз усі державні інституції, уповноважені займатися звільненням Донбасу, зробили свою частину роботи. Ми втратили час, бо серед пріоритетів не ставили визволення Донбасу та повернення Криму, оскільки займалися питаннями економічними та господарськими. Далі тягнути не можна. Проте потрібно пам’ятати, що перемоги не буде, якщо країна воюватиме на кілька фронтів.

Іван Варченко переконаний, що повертати Донбас потрібно і він та його команда зроблять усе можливе, аби це відбулося якнайшвидше. Тому восени на пленарному засіданні Верховної ради вони пропонуватимуть розглядати питання звільнення Донбасу та Криму в першу чергу.

Схожі статті