468×60
468×60

День народження у представників ювенальної служби

Двадцять третій день народження відзначатимуть 8 липня працівники кримінальної поліції у справах дітей. Сьогодні у ювенальній превенції Тернопільщини працює 28 фахівців. Основне завдання підрозділу – захист прав та законних інтересів дітей.

На території Тернопільської області зареєстровано та мешкає 199477 неповнолітніх осіб. Працівники служби постійно проводять різноманітну роботу по профілактиці негативних явищ у дитячому середовищі, ведуть облік неповнолітніх правопорушників, які скоїли кримінальні та адміністративні злочини, розшукують безвісти зниклих дітей, проводять профілактичну роботу у сім’ях, які опинилися у складних обставинах. Основне кредо кожного працівника ювенального підрозділу – «Чужих дітей не буває».

Від початку року працівники ювенальної превенції розшукали 35 безвiсти зниклих підлітків, склали 288 протоколів щодо неповнолітніх. Серед іншого – за розпиття пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу в громадських місцях у п’яному вигляді, за куріння у громадських місцях, за вчинення дрібного хуліганства.

За невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей складено 534 протоколи. Виявлено та задокументовано 7 адміністративних правопорушень за статтею 180-1 КУпАП (порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг).

Схожі статті