468×60
468×60

Експертів-криміналістів Тернопільщини привітали з прийдешнім днем служби

Дослідження почерку і підписів, вогнепальної та холодної зброї, а також вибухових речовин; наркотичних засобів, слідів людини й тварини – це невеликий перелік того, чим уже 18 років займаються фахівці науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Двадцятого червня професійне свято у працівників Експертної служби МВС України. За роботу та високі результати подякував підлеглим директор Тернопільського НДЕКЦ МВС України Олександр Шрамко.

- Завдяки вашій роботі ми сьогодні на перших позиціях в Україні по виконанню наших безпосередніх функціональних обов’язків. Тільки можна сказати “Віват”.

Зібрані речові докази, які вилучаються під час огляду місця події в сукупності з професійністю експертів допомагає оперативно розслідувати та розкривати злочини й правопорушення.

- Я хочу привітати вас з тим святом, яке наближається. Бажаю вам та вашим сім’ям міцного здоров’я, тепла і затишку. Нехай по роботі вам усе виходить. Я дуже радий, що у нас є співпраця та взаєморозуміння, яке іде на користь і нашій службі, і вашій, – подякував експертам заступник начальника обласного управління поліції Володимир Галевич.

Експертна служба, як окремий підрозділ, з’явилася 20 червня 2000 року. Пізніше, в результаті реформування МВС України, її структурно відокремили від органів досудового слідства і підпорядкували Міністерству внутрішніх справ України.

- За цей період наша служба пройшла значний розвиток і розширення, – розповідає В’ячеслав Поліщук – завідувач відділу досліджень у сфері інформаційних технологій. – Нові напрямки експертиз постійно розвиваються, бо злочинці в своїй діяльності використовують все нові інформаційні технології. Тому і експертній службі потрібно йти в ногу з часом, щоб виявляти та створювати надійну доказову базу.

На сьогоднішній день в науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі Тернополя проводяться більше тридцяти видів досліджень. Криміналісти стверджують, що злочинів, на місці скоєння яких не лишалося б слідів, не існує. Тому великий відсоток розкриття правопорушень залежить від оснащених знаннями і технікою фахівців експертної служби.

Схожі статті