468×60
468×60

Операція “Мігрант”: на Тернопільщині завершилося “полювання” на іноземців-нелегалів

migraciyaВпродовж місяця на Тернопільщині, як і загалом по Україні, проходила операція “Мігрант”. П’ятнадцять днів тривав підготовчий етап, а з 21 лютого поліцейські спільно зі співробітниками міграційної служби проводили практично-профілактичні заходи.

За словами заступника начальника відділу по боротьбі з торгівлею людьми в Тернопільській області Тараса Гуменного, спільна операції міграційників, поліції та співробітників СБУ області проводилася з метою  запобігання та протидії нелегальній міграції. Стежили силовики і за законністю перебування в Україні іноземців.

У ході спецоперації у поле зору правоохоронців потрапило 54 іноземця, які перебували на території нашої держави без будь-яких законних підстав. Усі змушені були залишити межі країни, а десятьом з них заборонили в’їзд на Україну.

Працівники відділу по боротьбі з торгівлею людьми в Тернопільській області відкрили провадження щодо злочинного угрупування, яке діяло на території нашого краю. Триває слідство відповідно до статті 332 частина 3 ККУ – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

До Тернопільського міськрайонного суду оперативники направили й провадження за статтею 358 ККУ – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. У ході розслідування стало відомо, що житель іншої країни використовував підроблені документи для офіційного перебування в нашій державі.

Тарас Гуменний стверджує, що навіть попри те, що операція “Мігрант” уже закінчилася, вони й надалі перевірятимуть місця скупчення іноземних громадян, а порушників міграційного законодавства будуть притягувати до відповідальності, а при необхідності видворювати за межі нашої держави.

Схожі статті