468×60
468×60

Правоохоронці Тернополя встановлюють осіб, які напали на табір ромів

Про стрілянину та побиття на лінію “102″ повідомила близько 22:00 жінка. Вона заявила, що на неї та односельчан напала група невідомих – приблизно п’ятнадцять чоловік. Молоді люди стріляли, кричали та намагалися їх побити. Врятувалися постраждалі від нападників втечею. На місце виклику виїжджали поліцейські.

За словами начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, потерпілі – представники ромської національності. Вони жили у наметах за Тернополем, а саме навпроти цукрового заводу, що у смт. Велика Березовиця. У таборі мешкали як дорослі, так і діти. На момент нападу там перебувало семеро дорослих та тридцять троє дітей. До обласного центру вони приїхали із Закарпатської області. На прожиття заробляли збором та здачею металобрухту.

- Поліція розглядає кілька версій даної події. В першу чергу – це конфлікт між місцевим населенням та ромами, бо напередодні були скарги на негативну поведінку ромської спільноти на Тернопільщині,- каже Олександр Богомол.

Потерпілі стверджують, що вони на вогнищі готували вечерю, коли забігла група людей і пролунали звуки, схожі на постріли. Роми почали тікати в ліс. Під час сутички загорілися намети.

На пошуки ймовірних нападників виїжджали патрульні поліцейські та група реагування патрульної поліції. За півтора кілометра від місця події правоохоронці зупинили групу осіб. Їх запросили у Тернопільське відділення поліції. З місця дебошу вилучили гільзи, ймовірно від травматичної зброї.

Поліцейські опитують людей. За медичною допомогою ніхто не звертався. Дана подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 296 частина 4 ККУ – Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Схожі статті