468×60
468×60

Операція «Зброя, вибухівка»: правоохоронці продовжують фіксувати правопорушення

Факт незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами зареєстрували працівники Головного управління Національної поліції Тернопільщини. В області, як і по Україні, тривають профілактичні заходи, спрямовані на виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

У ході проведення оперативно-профілактичної операції “Зброя та вибухівка” працівники Теребовлянського відділу поліції виявили боєприпаси у мешканця райцентру. 36-річний чоловік розгулював з ними по місту, наражаючи на небезпеку себе та оточуючих. Три предмети ззовні схожі на гранати Ф1 та одну – маркування  УЗРГМ поліцейські вилучили та направили до обласного науково-дослідного експертного криміналістичного центру МВС.

За фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами розпочато кримінальне провадження. Працівники поліції встановлюють, звідки у теребовлянина вибухові пристрої.

Профілактичні відпрацювання з метою стабілізації криміногенної ситуації та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки триватимуть до 22 травня поточного року.

Нагадаємо, за три місяці 2018 року з незаконного обігу працівники Нацполіції України вилучили 553 одиниці зброї і боєприпасів. Зокрема, вилучено 16 автоматів, 18 карабінів, гвинтівок та рушниць, 215 пістолетів, 25 обрізів та 58 одиниць саморобної зброї. Крім того, вилучено 200 гранат, 14 гранатометів, 7 вибухових пристроїв та 32,5 тисяч набоїв.

Правоохоронці нагадують, що за незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки законом передбачена кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Схожі статті