468×60
468×60

За минулу добу шахраї заробили шість тисяч на афері з пальним

palneНині пальне дороге, тож охочих зекономити на ньому чимало. Однак є й чимало охочих заробити на довірі. Бензинові аферисти знову активізувалися в Тернополі.

Невідомим вдалося за один день продати фальшиві картки на пальне двом місцевим мешканцям. Схема проста: телефонний дзвінок, вигідна пропозиція і домовленість про зустріч.

Вже обмінюючи гроші на картки, аферист бере до рук готівку, та під приводом взяти ще картки з автівки, швидко щезає з полю зору жертви. Потерпілий залишається з нічим. У такий спосіб один тернополянин втратив 1300 гривень, інший – 2000 тисячі.

Ще один житель обласного центру, спокусившись на пропозицію придбання пального за зниженою ціною, перерахував нібито працівнику АЗС 2530 гривень. Утім, обіцяного бензину так і не отримав.

До чиїх рук потрапили кошти довірливого молодика, поліцейські встановлюють у рамках кримінального провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують громадянам бути обачними у спілкуванні з будь-яких питань із незнайомими, особливо, коли це стосується коштів. Не спішіть перераховуйте готівку за  сумнівні угоди, краще переконайтеся у правдивості почутого. Якщо особа виявилася вам підозрілою, одразу звертайтеся на лінію «102».

Схожі статті