468×60
468×60

За неплатниками аліментів стежить виконавча служба

Майже два мільйони гривень у 2018 році стягнула виконавча служба Тернополя з неплатників аліментів. Це стосується боржників, які три і більше місяців не виплачувала кошти на дітей.

Проте стягнення грошей, каже Вікторія Максимлюк, заступник начальника Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, це не єдиний спосіб вплинути на боржника.

- Зокрема, це обмеження таких боржників у праві користування транспортними засобами, в праві полювання та в праві користуватися зброєю. Це є дієвим заходом боротьби із злісними неплатниками аліментів.

В управлінні юстиції стверджують, що дія закону щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, має позитивну динаміку.

- Ми бачимо, що неплатники аліментів, які впродовж кількох років не виплачували гроші на утримання дітей, приходять до нас все частіше, сплачують заборгованість, переживаючи за штрафні санкції.

Обмеження будуть застосовуватися не постійно, переконують у виконавчій службі. Лише на той період, поки той з батьків, який має борг, не погасить його повністю перед своєю дитиною.

Перевірити інформацію про ухилянтів можна на сайті виконавчої служби, оскільки дані знаходяться у відкритому доступі. До цієї “дошки ганьби” потраплятиме інформація щодо кожного без винятку неплатника аліментів, щодо якого відкрито судове провадження по несплаті аліментів більш як за три місяці.

Схожі статті