468×60
468×60

У Тернополі правоохоронці піймали шахраїв

Група шахраїв, яка представлялася працівниками інформаційних довідок і в тому числі сайту 109.te.ua, на кілька тисяч обдурила жителів міста та області. Вони ходили по підприємствах краю і пропонували власникам розмістити інформацію про уже існуючу чи нову фірму на інфосайті.

За свої послуги просили невеликі, але щоразу різні суми. Ціна за неіснуюче розміщення інформації коливалася від двохсот до тисячі гривень. Потенційним клієнтам видавали прихідний касовий ордер або чек.

Люди, які повелися на розповіді шахраїв, але послугу не отримали, звернулися за допомогою до правоохоронців. Оперативники, перевіряючи інформацію про ймовірних шахраїв з’ясували, що це жителі обласного центру, 1969 та 1972 років народження.

Один з підозрюваних уже потрапляв у поле зору правоохоронців. Заробляти на неіснуючих оголошеннях він почав ще три роки тому. Його оперативники викрили, довівши причетність до п’яти фактів шахрайств. Справу у 2017 році передали до суду. Проте чоловік на шлях виправлення не став і продовжив заробляти брехнею, взявши у помічники ще одного тернополянина.

Чоловікам інкримінують статтю 190 частина 1 ККУ – шахрайство.

За словами начальника сектору відділу кримінальної поліції, сьогодні до поліції із заявами уже звернулося шестеро потерпілих.

Правоохоронці звертаються до мешканців краю, придивитися до фотографій і якщо ви стали жертвою даних осіб, телефонувати на лінію “102″ або за номером телефону (097)809-81-53.

Схожі статті