468×60
468×60

Чому іноземцям завжди варто мати з собою посвідку?

migraciyaНа Тернопіллі триває спільна операція міграційників та правоохоронців «Мігрант», спрямована на виявлення іноземців-порушників.

У зв’язку з цим в Управлінні міграційної служби нагадують, що підтвердженням легального перебування іноземного громадянина в Україні є посвідка на постійне чи тимчасове проживання, яку радять завжди мати із собою.

Посвідка на тимчасове проживання, яка видається студентам-іноземцям, діє впродовж їхнього навчання. Після завершення вишу вони зобов’язані виїхати з України, а подальше перебування в нашій країні буде порушенням міграційного законодавства.

Посвідка на постійне проживання, якими документуються іноземці, що іммігрували в Україні – безстрокова. Однак, цим громадянам варто пам’ятати, що при досягненні 25-ти та 45-ти річного віку, впродовж місяця вони зобов’язані звернутися в підрозділ міграційної служби за місцем реєстрації для обміну посвідки, інакше вона буде вважатися недійсною.

Іноземці в Україні можуть вільно обирати місце проживання, однак впродовж місяця після зміни місця проживання, зобов’язані зареєструватися за новою адресою.

Схожі статті