468×60
468×60

На Тернопільщині правоохоронці затримали підозрювану у крадіжках франківчанку

Золоті вироби на суму двадцять тисяч гривень викрала з будинку жительки села Комарівка Бережанського району невідома особа. Потерпіла звернулася за допомогою до правоохоронців.

Жінка заявила, що до її оселі сторонню особу пустив малолітній син. Йому незнайомка розповіла, що збирає кошти на лікування дитини. Хлопчик відволікся, а злодійка зайшла в кімнату та витягнула з шухляди ювелірні вироби із золота – три жіночих каблучки та підвіску ікони “Божої матері”.

Зі схожою заявою того ж дня звернулася до правоохоронців і уродженка Зборівщини. Її так-звані волонтери обібрали на тисячу гривень.

Потерпілі та сусіди змогли описати підозрюваних. Запам’ятали жителі області і автівку злодіїв – це MITSUBISHI LANCER чорного кольору.

- Проведеними слідчо-оперативними заходами працівники поліції затримали особу на території Львівської області. Нею виявилася жителька Івано-Франківської області 1986 року народження. На даний час вона доставлена до Бережанського відділу поліції і з нею проводяться слідчі дії, збираються докази для притягнення до кримінальної відповідальності, – розповіла начальник слідчого відділення Бережанського відділу поліції Ганна Олексів.

Підозрювана у скоєному зізналася. Жінка каже, що спочатку вона заїхала на Львівщину до знайомих, де  гуляла та розважалася із друзями. Вранці автівкою із товаришем виїхали в напрямку Тернопільської області. В одному із сіл зупинилися, аби просити гроші на лікування неіснуючої дитини.

- В одну хату зайшла-там не було нікого, але я побачила тисячу гривень і забрала їх. Звідти сіли в машину і поїхали далі. В Бережанському районі теж пішли по хатах. В одній нам відкрив двері хлопчик. Сказав, що мами нема. І я попросилася погрітися і почекати, бо замерзли. Він пустив і пішов телевізор дивитися, а я зайшла в спальню, забрала золото і пішла.

Затримали підозрювану у Стрию близько першої години ночі. Викрадене у неї вилучили. Наразі вирішується питання про обрання франківчанці міри запобіжного заходу та оголошення підозри відповідно до статті 185 ККУ – крадіжка.

Оперативники перевіряють причетність жінки до вчинення схожих злочинів на території Тернопільської та сусідніх областей.

Схожі статті