468×60
468×60

У Тернополі піймали чотирьох юнаків, які викрали у неповнолітнього телефон

Балаклави, рукавиці, два ножі та одяг – усе це вилучили правоохоронці у чоловіків, яких підозрюють в розбої. Невідомі 14 лютого близько 19:40 напали на перехожого. Вони, погрожуючи шістнадцятирічному хлопцеві ножем, викрали мобільний телефон марки iPhone-5 та втекли. Потерпілий за допомогою звернувся до поліції.

За словами тернополянина, розбій трапився неподалік школи №21, а сума збитків – близько чотирьох тисяч гривень. У ході проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські карного розшуку вийшли на слід зловмисників. Ними виявилися троє тернополян – двом з них по вісімнадцять років, одному двадцять, а четвертий – неповнолітній львів’янин 2002 року народження.

Троє тернопільських підозрюваних у скоєному зізналися. Місце знаходження львів’янина встановили оперативники також. Затримані розповіли, що підзаробити злочинним шляхом вирішили за годину до злочину. Жертву вони знали заочно – мали з ним спільних знайомих.

Відомо було і те, що той користується дорогим мобільним телефоном. На місце запланованого злочину під’їхали на таксі і стали чекати на свою жертву. Коли юнак підійшов, вони, погрожуючи ножем, почали вимагати у нього гроші, а після цього змусили ще й віддати мобільний.

Після розбою усі втекли. Телефон здали до ломбарду. Правоохоронці перевіряють четвірку на причетність до інших злочинів. Їм інкримінують статтю 187 частина 2 Кримінального кодексу України – розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Усім повідомлено про підозру. Повнолітнім обрали запобіжний захід тримання під вартою, а неповнолітньому – домашній арешт.

Схожі статті

-1 коментарі

    1. Тату

      Макс бог тобі суддя за такий коментар

Comments are closed.