468×60
468×60

За позачергове оформлення закордонних паспортів зловмисник отримав понад п’ять тисяч гривень неправомірної вигоди

habarСпівробітники управління захисту економіки Тернопільської області спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції області задокументували факт отримання неправомірної вигоди співробітником однієї з державних установ району.

Службовець вимагав для себе та отримав 5100 гривень неправомірної вигоди за вплив на працівника районної міграційної служби з метою сприяння останнім позачергового оформлення документів для виготовлення закордонних паспортів.

До посередника звернувся житель району з проханням допомогти оформити документи для виїзду за кордон для нього та двох його знайомих. Зловмисник запевнив, що труднощів не виникне, бо він у хороших стосунках з працівниками міграційної служби, однак вартість послуги оцінив у понад п’ять тисяч гривень.

Передача коштів відбулася, проте у хід справи втрутилися поліцейські. Своїми умисними діями посередник вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 369-2 КК України – одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане із вимаганням такої вигоди.

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює прокуратура Тернопільської області.

Схожі статті