468×60
468×60

Понад 14 тисяч жителів Тернопілля оформили 17953 одиниці вогнепальної зброї

zbroyaОдинадцять мешканців Тернопільської області уникнули кримінальної відповідальності добровільно та вчасно здавши зброю та боєприпаси.

За порядком видачі дозволів на право придбання, зберігання предметів та матеріалів, на які поширюється дозвільна система, дотримання правил зберігання та використання зброї стежать працівники сектору з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи ГУНП в області

За словами керівника сектору Степана Джинджиристого, станом на 31 грудня 2017 року на обліку ГУНП в Тернопільській області перебувало 56 об’єктів дозвільної системи, з них 37 – зі зброєю, 2 склади вибухових матеріалів, 9 магазинів з реалізації зброї та спеціальних засобів, пункт вивчення матеріальної частини зброї та правил поводження з нею, стрілецький тир.

14487 жителів Тернопілля оформили 17953 одиниці вогнепальної зброї, в т.ч. 2355 – мисливської нарізної та 15598 мисливської гладкоствольної.

В особистому користуванні 1870 громадян знаходиться 1932 засоби самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівливої дії (газових пістолетів та револьверів). На обліку дозвільної системи також перебуває 3039 власників пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії. У їхній власності перебуває 3090 зазначених пристроїв.

Впродовж 2017 року видано 2114 дозволів на придбання мисливської зброї, спецзасобів, 1907 – на їх зберігання. Дію 5538 дозволів продовжено.

В 2017 році дільничні офіцери поліції, працівники з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи, групи реагування патрульної поліції перевірили за місцем проживання 16838 власників мисливської зброї та спецзасобів.

Під час проведених заходів виявлено 1482 порушення правил та порядку дозвільної системи, в т.ч. за ст.190 КУпАП (порушення порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам вогнепальної зброї) – 13, за ст.191 КУпАП (порушення правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної зброї і бойових припасів) – 56, за ст.192 КУпАП (порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік – 1313. За вказані правопорушення в громадян вилучено 476 одиниць вогнепальної зброї.

22 дозволи на зберігання й носіння зброї анулювали. Це в осіб, які систематично порушують громадський порядок та зловживають спиртними напоями.

Працівники відділів та відділень поліції провели повну інвентаризацію вогнепальної зброї, боєприпасів до неї, спеціальних засобів на об’єктах дозвільної системи та вибухових речовин й засобів ініціювання на складах вибухових матеріалів.

При перевірці нестачі або залишків вибухових речовин та засобів ініціювання не виявлено.

З метою належного виконання плану основних заходів Національної поліції України на 2017 рік з метою протидії незаконному розповсюдженню вогнепальної зброї, боєприпасів до неї та вибухових матеріалів, профілактики злочинів з їх використанням у квітні та жовтні 2017 року в області проведено місячники добровільної здачі зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових речовин.

Відповідно до вжитих заходів, до органів поліції населення області добровільно здало 386 одиниць зброї, в тому числі – 2 одиниці зброї армійських зразків, 20 одиниць мисливської нарізної зброї, з яких 7 перебували в незаконному обігу, 236 мисливських гладкоствольних рушниць (62 перебували в незаконному обігу), 48 одиниць холодної зброї, 3 одиниці саморобної та 77 одиниць іншої зброї.

До поліції області здано 1127 боєприпасів до різних видів вогнепальної зброї та 50 спеціальних засобів, з них 41 газовий пістолет (револьвер) та 9 пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії.

Схожі статті