468×60
468×60

Уродженцю Мурманська вручили довгоочікувану посвідку на постійне проживання в Україні

Працівники міграційної служби Тернопільщини побували в домівці подружжя Ольги і Олександра. Прийшли, аби вручити чоловікові, уродженцю далекого Мурманська, довгоочікувану посвідку на постійне проживання в Україні.

Олександр громадянин Російської Федерації. Декілька років тому внаслідок ДТП він отримав травму хребта, через яку залишився прикутим до інвалідного візка. Знову відчути смак до життя чоловікові допомогла тернополянка Ольга, з якою познайомився в Інтернеті. Жінка – інвалід дитинства, тож добре розуміла, через що довелося пройти новому знайомому.

В 2014 році пара офіційно оформила стосунки й почала мешкати разом у Тернополі. Тоді, на підставі возз’єднання сім’ї, Олександра документували посвідкою на тимчасове проживання в Україні. У 2017 році, перебуваючи у шлюбі з українкою понад два роки, він отримав можливість звернутися за дозволом на імміграцію, що й зробив.

Розглянувши заяву іноземця, посадові особи міграційної служби прийняли рішення на його користь, на підставі якого, чоловіка було документовано посвідкою на постійне проживання.

- Для отримання посвідки, громадянин повинен особисто звернутися в підрозділ міграційної служби, але у випадку тривалого розладу здоров’я, як у пана Олександра, законом передбачена можливість виїзду працівників за місцем проживання заявника, – пояснює головний спеціаліст відділу у справах іноземців УДМС Украйни в області Зоряна Хомишин. – Попри те, що вручення документа відбувалося за межами Управління міграційної служби, процедури видачі було дотримано: іноземець поставив свій підпис у посвідці, після чого сторінка була заламінована.

Подружжя довго чекало на цей документ, адже з ним Олександр отримав ті ж права, що й громадяни України, не зможе хіба що голосувати. А найважливіше, що тепер чоловік має можливість офіційно працевлаштуватися, – це чи не найголовніша ціль на рік, що тільки розпочався.

- Хочу подякувати усім, хто допомагає мені у Тернополі. У тернополян особливий менталітет, вони завжди готові прийти на поміч, – каже Олександр. – Куди б ми з Олею не зверталися, всюди нам ідуть на зустріч. Вдячний працівникам міграційної служби за те, що погодилися приїхати до нас додому та
допомагають розібратися в тонкощах законодавства. Також в ці святкові дні бажаю усім здоров’я та миру, адже це у житті найголовніше.

Схожі статті