468×60
468×60

Патрульним Тернополя розповіли, як отримати власне житло

Державні програми доступного житла та молодіжного кредетування працюють у Тернополі. Про їх умови та переваги розповіли працівникам патрульної поліції, оскільки серед них багато молодих людей з районів та сусідніх областей. Патрульні винаймають житло, сплачують шалені суми за нього, хоча ці гроші можна вкладати у власне помешкання.

- Основним критерієм при наборі до патрульної поліції був вік до 35 років, тому основна маса людей можуть підпасти під дію даної програми, – каже заступник начальника управління патрульної поліції м. Тернопіль Олег Сороковий – Дуже багато молодих сімей, поліцейських, які потребують житло. Тому ця програма є цікавою, а умови сприятливі.

- На сьогодні працює три державних програми: пільговий державний кредит для молодих сімей та одиноких громадян. Він дається під 3% річних, є пільги по дітях, є кредитування за рахунок власних коштів Фонду під 14% в гривнях на термін до 30 років, - розповідає директор Тернопільського регіонального управління держмолодьжитло Андрій Козак.

Ще одна програма стартувала наприкінці листопада. Це – “Доступне житло”. Вона передбачає надання державної підтримки у розмірі 30 відсотків вартості житла нормативної площі, а для пільгових категорій – учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб – 50% вартості житла.

- Кожна програма має свої плюси та мінуси. Тут важко сказати. Кожен має вибирати та рахувати сам, бо є питання з місцем реєстрації, з квартирними обліками. Не можна сказати, що є щось одне надзвичайно добре, а інше погане. Всі програми мають право на існування.

Щоб стати учасником даної програми потрібно принести копії паспорта, індентифікаційного коду, свідоцтва про одруження та народження дітей, довідки про доходи за останніх 6 місяців, довідку про перебування на квартирному обліку та у програмі доступного житла, витяг з реєстру речових прав на майно про відсутність власного житла або якщо житло менше, ніж 13,65 квадратних метрів житлової площі на кожного члена сім’ї.

Схожі статті