468×60
468×60

Зменшення злочинності та безпека громадян – основне завдання правоохоронців Тернопілля

Безпека громадян – завдання номер один для правоохоронців Тернопільської області. Про це йшлося на розширеному засіданні колегії Головного управління Нацполіції краю. За 9 місяців 2017 року з незаконного обігу вилучено 74 одиниці вогнепальної зброї, 5497 набоїв, 12 одиниць холодної зброї, 4597 грам вибухівки та 93 вибухових пристрої.

Зменшилася за цей час і кількість зареєстрованих дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками та крадіжок з квартир.

Усі оперативно-профілактичні заходи були спрямовані на зменшення впливу криміногенних чинників на соціально-економічну ситуацію в області, тривала боротьба з гральним бізнесом, працювали оперативники над припиненням діяльності так званих конвертаційних центрів та підприємств з ознаками фіктивності, робилося усе можливе, аби недопустити розповсюдження курильних сумішей.

За січень-вересень правоохоронці розкрили усі дев’ять умисних вбивств. Ефективніше, ніж у попередньому році, розкривались розбої, грабунки, крадіжки з квартир, магазинів та транспортних засобів, шахрайства, незаконні поводження зі зброєю, тілесні ушкодження невеликої тяжкості, злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків, привласнення державного або колективного майна.

Проте від початку року збільшилась кількість майнових злочинів (розбоїв, грабунків, крадіжок та шахрайств) та дорожньо-транспортних пригод із смертю потерпілих.

Непокоїть керівництво нацполіції Тернопіллля погіршення стану превентивної діяльності – на 28% збільшилась кількість кримінальних правопорушень скоєних у громадських місцях.

Завдяки вжитим профілактичним заходам на території області спостерігається зниження підліткової злочинності на 33,3%.

Потребує посилення профілактична робота з покращення безпеки дорожнього руху.
Особливу увагу необхідно звернути на питання додержання законності при прийнятті та реєстрації заяв і повідомлень про злочини, внесенні відомостей до ЄРДР, закритті кримінальних проваджень тощо. Саме законність є одним із основних принципів діяльності поліції відповідно до вимог Закону України «Про Національну поліцію».

Серед пріоритетів – удосконалення системи оперативного реагування, створення системи відеонагляду та введення обов’язкової оперативної взаємодії між поліцією та членами громадських та інших формувань з охорони публічного порядку. З цією метою у березні 2017 року Тернопільська обласна рада затвердила проект Програми сприяння поліції у підвищенні рівня безпеки громадян на території Тернопільської області на 2017 – 2020 роки.

Схожі статті