468×60
468×60

День народження відсвяткувала військова частина-3002

Сімдесят восьмий день народження відсвяткувала 10 вересня тернопільська військова частина – 3002. На її базі 26 березня 2014 року, відповідно до указу Президента України, було створено Національну гвардію України.

Створена у 1939 році, вона входила до складу Галицького з’єднання внутрішніх військ. Бійці ВЧ-3002 – учасники війни в Афганістані та ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС. У 1991 році особовий склад цього підрозділу один із перших прийняв військову присягу на вірність народу України.

Зі словами подяки звернувся до підлеглих командир другого стрілецького батальйону військової частини 3002 Національної гвардії Тернополя Дмитро Гуртовський.

- Я вдячний всьому колективу нашої військової родини за перемоги та успіхи за вашу мужність і витримку, працю і службу. Шановні гості, від особового складу дякую вам за всесторонню підтримку та допомогу у всіх напрямках нашої служби. Міцного всім здоров’я, нових звершень, перемог і миру на нашій українській землі!

Хвилиною мовчання гості та винуватці свята вшанували загиблих в зоні АТО товаришів по зброї. Сьогодні службу у Нацгвардії проходять офіцери, прапорщики, контрактники та солдати строкової служби. Основні задачі військових – забезпечення охорони громадського порядку в обласному центрі, конвоювання спецконтингенту в судові установи міста, допомога державній службі з надзвичайних ситуацій, збройним силам, запобігають терористичним загрозам. Подякував за несення служби нацгвардійцям і голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

- Ваш конституційний обов’язок – захищати народ, право і державу. Ми цінуємо вашу роботу в напрямку захисту територіальної цілісності. Ми дякуємо вам за допомогу у зоні проведення антитерористичної операції. За вашими плечима більш як 16 ротацій, понад сорок бійців отримали державні нагороди. Це свідчить про те, що ви є, що ви працюєте і допомагаєте, аби на нашій території був мир та спокій.

- Зі святом. В першу чергу бажаю здоров’я вам, натхнення, стійкості, мужності. Ви перевірені не раз і в боях, і в несенні служби на мирних територіях. Я бажаю, щоб Національна гвардія гордо несла службу і підтримувала високий рівень довіри населення, рівень служби, – звернувся до бійців начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.

З нагоди свята кращі бійці отримали подяки та подарунки.

Схожі статті