468×60
468×60

Правоохоронці не допустили грубих порушень та бійок під міською радою

Порушники громадського порядку під стінами міської ради будуть притягнуті до відповідальності – заявив начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.

За його словами, кожен, хто провокував натовп, хто заважав проведенню засідання сесії Тернопільської міської ради буде допитаний та відповідатиме перед законом.

Не мине відповідальність і тих, хто кидав димові шашки та застосовував у натовпі перцевий газ. Їхні особи уже встановлені.

Ще напередодні, 27 липня, було відомо, що під стінами Тернопільської міської ради відбудеться всеукраїнська акція «Місцеві ради проти зради».

28 липня її розпочали представники ВО «Свобода». Близько двадцяти чоловік та народний депутат України заблокували вхід у фойє на першому поверсі державної установи і вибірково на власний розсуд пропускали людей. Допомагали їм у цьому представники приватної охоронної фірми.

На лінію «102» надійшло повідомлення про штовханину між представниками «Свободи» та депутатами інших партій. Один з місцевих обранців під час сутички отримав тілесні ушкодження.

Інформація про вибиті двері не підтвердилася.

Безпеку громадського порядку забезпечували працівники поліції та військовослужбовці Національної гвардії України. Правоохоронці зробили усе можливе, аби локалізувати конфлікти і не допустити грубих порушень та бійок.

Події внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 296 частина 2 ККУ – хуліганство, вчинене групою осіб. Санкція статті передбачає покарання обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Схожі статті

-1 коментарі

  1. Володимир

    А чи буде притягнутий до відповідальності бандюк головко, який бив людей та депутатів міськоїради. які хотіли пройти на сесію?

Comments are closed.