468×60
468×60

Діти Тернопільщини спробували себе у різних спеціальностях на проекті «Місто професій»

Поліцейський, рятувальник, лікар, соціальний працівник, будівельник, автослюсар, продавець, банкір, кухар, актор, модель, кравчиня, танцюрист – саме в такій ролі мали можливість спробувати себе тернопільські дітлахи. В суботу, 8 липня, в парку «Топільче» вкотре презентували Всеукраїнський соціальний проект «Місто професій».

При вході в імпровізоване містечко кожна дитина отримувала паспорт, карту представлених професій та мала можливість «влаштуватись на роботу».

Для цього потрібно було лише взяти участь у майстер-класі від професіоналів і виконати певне завдання. За успішно зроблену роботу маленькі працівники отримували умовну заробітну плату, якою згодом розраховувались в місцевих крамницях солодощів.

Як зазначила співорганізатор зустрічі Анна Бабак, даний проект відбувається в Україні четвертий рік поспіль. Цього року з професіями зможуть ознайомитися мешканці більше двадцяти п’яти міст. На проекті представлено багато різних професій, де діти перевтілюються у різних фахівців. Захід організували для того, аби підростаюче покоління мало можливість самостійно сформулювати свідомий вибір своєї майбутньої професії.

Привернули увагу маленьких мешканців й поліцейські професії. Дітлахи розглядали предмети, завдяки яким можливо зняти відбитки пальців. Малеча мала змогу приміряти на себе спецзасоби, та оглянути, яке ж насправді службове поліцейське авто всередині.

Правоохоронці нагадали учасникам свята, що робити у разі виявлення небезпечних знахідок, як поводитися на дорозі, із незнайомими людьми та інші правила особистої безпеки.

За словами інспектора зв’язків з громадськістю УПП м. Тернополя Олександри М‘ялковської, такі зустрічі дають можливість дітям якомога краще пізнавати ту чи іншу професію. Завдяки цьому підростаюче покоління зможе побачити та усвідомити з чим повсякденно стикаються поліцейські.

Сповнені емоцій та нових вражень, діти із задоволенням розповідали, про побачене та почуте, а також про те, чого навчилися. Семикласниця Тернопільської загальноосвітньої школи №8 Оксана каже, що їй до душі припала професія експерта. В майбутньому дівчинка не проти вивчати дактилоскопію, адже це дуже цікаво за відбитками пальців ідентифікувати людей.

Схожі статті