468×60
468×60

2 червня безпеку громадського порядку на сесії ТМР забезпечуватимуть близько 200 правоохоронців

Про хід розслідування кримінального провадження щодо снігового колапсу у Тернополі, про ремонтні роботи та ревізії у навчальному закладі Монастирисьок, про браконьєрство та події, які відбувалися під стінами міської ради 24 квітня говорили на черговому засіданні робочої групи.

Подивитися і послухати, як проходить зустріч до ГУНП в Тернопільській області прийшли представники правоохоронних органів Чехії.

Капітальний ремонт школи у Монастириськах – питання, яке найбільше хвилює громадськість. Активісти переконані, що роботи там ведуться з порушенням державних будівельних норм і неякісними матеріалами. Аби пролити світло на це, вони із заявою звернулися до поліції.

Слідчі кажуть, що акти виконаних робіт, які уже складені, вивчалися. Тепер справа за комплексною ревізією, а вона запланована на 20 липня.

Будівельники стверджують, що роботи, за які вони відзвітували актами, виконані. Їхні слова так само, як і матеріали, яким проводився ремонт, повинні перевірити ревізори. Проте зупинити будь-які роботи поліцейські права не мають, але можуть притягнути до відповідальності самого проектанта. Він, стверджують активісти, розробляючи проект, запропонував використовувати дешевий та заборонений матеріал.

Не менше дискусій було і з питань снігового колапсу в Тернополі. Як кажуть слідчі, вони уже вивчили усі документи та переглянули фінансові звіти фірми-підрядника, яка не впоралася із завданням.

В результаті – Тернопільська міська рада до очистки обласного центру залучила більше десяти підрядних організацій і не лише з наших областей. Тому кошти за прибирання міста заплатили саме їм. А підрядна організація, яка виграла тендер на прибирання Тернополя, жодних грошей не отримала.

Заслухали учасники робочої групи і про хід розслідування подій, які мали місце 24 квітня під стінами міської ради.

Як каже Олександр Богомол, начальник ГУНП в Тернопільській області, працівники поліції робитимуть усе можливе, щоб ситуація не повторилася 2 червня. За громадським порядком на черговій сесії Тернопільської міської ради стежитиме близько двохсот працівників поліції.

- Позиція поліції однозначна – будуть фізичні протистояння – ми будемо втручатися, а осіб, які порушуватимуть спокій, ми притягуватимемо до відповідальності. Втягувати у політичні ігри поліцію і громаду не буде ніхто, – позиція Олександра Богомола.

Схожі статті