468×60
468×60

Рівень загальної злочинності в Тернопільській області є одним із найнижчих по Україні

Безпека громадян – завдання номер один для всіх працівників поліції Тернопільщини, – про це на колегії заявив керівник ГУНП в області Олександр Богомол. У березні 2017 року обласна рада затвердила проект Програми сприяння поліції у підвищенні рівня безпеки громадян на території Тернопільської області на 2017 – 2020 роки. Серед пріоритетів, каже Олександр Богомол, створення системи відеонагляду та співпраця поліції з членами громадських й інших формувань.

Сформовано уже підзрозділи захисту економіки, протидії кібер- й наркозлочинності, поліції охорони та внутрішньої безпеки.

Упродовж січня-березня 2017 року до правоохоронців краю надійшло більше 22 тисяч заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події.

- Завдяки вжитим у першому кварталі 2017 року заходам вдалося зберегти контроль над ситуацією, не допустити її ускладнення, а на деяких напрямках покращати оперативну обстановку. Разом з тим, криміногенна ситуація ускладнюється наявністю значної кількості зброї, боєприпасів, вибухових речовин, що надходять у незаконний обіг з районів проведення АТО, – доповів на колегії головний поліцейський краю.

У першому кварталі 2017 року з незаконного обігу вилучено 9 одиниць вогнепальної зброї, 2237 боєприпасів, 3 одиниці холодної зброї, 30 вибухових пристроїв, понад 2,2 кілограм вибухівки.

Зросла кількість тяжких тілесних ушкоджень, розбоїв, грабежів, тілесних ушкоджень невеликої тяжкості, шахрайств, фактів незаконного поводження зі зброєю, у т.ч. вогнепальною, фактів незаконного обігу та збуту наркотиків. Зменшилася більш, ніж на 32 відсотка на території області і підліткова злочинність.

- Потребує посилення профілактична робота з покращення безпеки дорожнього руху. Про це свідчать результати вивчення суспільної думки. Люди переживають за те, що у будь-який момент вони можуть стати жертвою водія-порушника. За три місяці 2017 року кількість ДТП як з потерпілими, так і загиблими зросла.

Не припиняють поліцейські працювати і в напрямку виявлення та документування економічних злочинів, борються з вимаганням та отриманням неправомірної вигоди.

Нагадав Олександр Богомол і про дисципліну у правоохоронному відомстві. Керівник поліції наголосив, що недобросовісні люди тут працювати не будуть. За три місяці 2017 року органи прокуратури розпочали 10 кримінальних проваджень стосовно працівників поліції краю.

Публічна безпека і порядок, охорона прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності перебуває на постійному контролі керівництва Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Схожі статті