468×60
468×60

У Тернополі відзначили День українського добровольця

Урочиста академія з нагоди Дня українського добровольця відбулася у Тернополі. З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості Верховна Рада України постановила щорічно 14 березня відзначати в Україні День українського добровольця.

На театральному майдані обласного центру зібралися правоохоронці, бійці Національної гвардії та військовослужбовці 44 бригади, рятувальники, волонтери, воїни АТО й афганці, а також представники громадських організацій та медики.

Організатори дійства облаштували на бульварі Шевченка й виставку стрілецької зброї й піротехнічного обладнання.

Хвилиною мовчання учасники урочистої академії вшанували усіх, хто загинув за мир та спокій на сході України.

З нагоди Дня українського добровольця керівники міста та області вручили відзнаки та подяки бійцям-добровольцям АТО. Деякі нагороди отримали члени сімей посмертно за своїх синів та близьких родичів.

За відмінне виконання службових обов’язків, самовідданість, професіоналізм та бездоганну військову дисципліну, медалями «За службу Україні» нагороджено й інших військовослужбовців краю.

Схожі статті