468×60
468×60

Злочинну групу, яка обкрадала будинки в Тернопільському районі, піймали на Хмельниччині

Крадіжками з будинків відзначився початок року в Тернопільському районі. Впродовж лютого невідомі обікрали п’ять приватних осель у селах Смиківці та Гаї Шевченківські.

За словами заступника начальника ГУНП в Тернопільській області-начальника кримінальної поліції Степана Яцуха, невідомі проникали до будинків, як правило, шляхом віджиму металопластикових вікон. Виносили усе цінне, що потрапляло під руки – це гроші, золото, колекційні монети, годинники, іменні речі, електроінструменти, ноутбуки і навіть парфуми.

В будинках злодії довго не затримувалися і покидали приміщення ще до приїзду поліції охорони. Відповідно до проведених слідчо-оперативних заходів правоохоронці вийшли на слід зловмисників.

Тернопільські слідчі, оперативники та представники управління поліції охорони першого березня затримали їх у Хмельницькій області відповідно до статті 208 КПК.

Як стало відомо, до крадіжок причетні троє осіб 25-30 років. Двоє з них – мешканці Хмельницької області, а третій – уродженець Кривого Рогу. Під час крадіжок злодії пересувалися на авомобілі “Део-Сенс”.

Чоловіки у скоєному зізналися. У ході обшуків у зловмисників та в їхніх транспортних засобах, а саме – “Део”, “Мерседес-С-класу” та “Ауді” вилучили частину цінних речей, окрім грошей. Їх, кажуть, уже витратили на власні потреби.

В ході перевірки працівники поліції з’ясували, що дані особи залишили кримінальний слід і у інших областях – від них потерпіли й мешканці Ужгорода, Хмельницького та Кривого Рогу.

Хлопцям інкримінують статтю 185 частину 5 ККУ – крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою. Їм по всіх фактах повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Схожі статті