468×60
468×60

Тернопільська робоча група при МВС України продовжує свою роботу

Співпраця науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Тернополя з слідчими підрозділами обласного ГУНП, розслідування кримінальних проваджень щодо незаконного видобутку корисних копалин, встановлення розміру збитків, притягнення винних до відповідальності та доля лижо-ролерної траси в Підгородньому. Про це та інше під час засідання робочої групи при МВС України говорили громадські активісти та правоохоронці.

У ході обговорення члени робочої групи прийняли рішення надіслати відповідні запити на адресу управління водних ресурсів та держгеонадра. Якщо в десятиденний термін не буде відповідей, то за допомогою звертатимуться правоохоронці та активісти до суду, мотивуючи невиконання посадових обов’язків відповідними установами.

Доручив керівник робочої групи Олександр Богомол з’ясувати питання щодо паспортизації водойм на території Тернопільської області.

Заслухали на зустрічі і проблеми лікувальної амбулаторії в смт. Дружба Теребовлянського району. Активісти просять перевірити чи нема порушень у акті виконаних робіт. Вони вважають, що підприємець вказав у документі суттєво завищені ціни.

Голова ГО “АвтоМайдан” Ігор Василів передав керівнику управління захисту економіки результати напрацювань активістів, які стосувалися роботи міської ради та підрядної організації під час снігового колапсу в Тернополі.

Непокоїть членів громадської ради і ситуація з фінансовою пірамідою “Хелікс”. Активісти просять звернути увагу правоохоронців на нові структури, створені старими шахраями на новий лад.

За словами Олександра Богомола, сьогодні збитки, про які заявили обдурені вкладники компанії становлять більше 14 мільйонів гривень. Проте ця сума не є кінцевою. Раніше затримані троє керівників “Хеліксу” вийшли на волю під заставу у 5, 2,5 та 1,5 мільйона гривень.

- Всі троє оплатили заставу. Коли першого завезли у Київ я ледве знайшов у Львові електронний браслет, щоб вчепити його на підозрюваного. Двоє інших також з браслетами. Проте проблема залишається-люди продовжують вірити фіктивним заробіткам і нести гроші шахраям.

Боротимуться разом правоохоронці та активісти і з недобросовісними поліцейськими, які, користуючись службовим становищем, просувають власний бізнес по районах в тому числі і торгівля алкоголем.

Схожі статті