468×60
468×60

Благодійний концерт “Боже, нам єдність та щедрість даруй” відбувся у Тернополі

Ініціатор заходу – Міністерство внутрішніх справ України. Культурно-мистецьку акцію організатори приурочили новорічно-різдвяним святам.

- Мета у нас одна, – каже радник міністра правоохоронного відомства Іван Стойко, – це допомога бійцям, допомога переселенцям, допомога тим дітям, котрі її потребують – це діти-сироти, діти, які проживають у дитячих будинках, притулках на Донбасі. І ми хочемо об’єднати Україну.

З благодійним концертом на Тернопільщину приїхали виконавці з Києва та Луганська. Своїми виступами люди намагаються донести, що Україна єдина і сильні ми лише разом. Не вперше у Тернополі учасники академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України. За словами начальника ансамблю Івана Мельника, до нашого обласного центру вони привезли програму патріотичного спрямування, з елементами кохання, яка повинна об’єднати українців по всьому світу.

- Недавно ми з такою акцією їздили в зону АТО під егідою МВС України. Там люди такі самі українці, як і в Тернополі, як у Львові. Зустрічали нас дуже шикарно. Мета, щоб ми не забували, що ми українці, що ми живемо в Україні і об’єднувати піснею, танцем і чудовим творчим словом.

Благодійну програму із зони АТО привіз поліцейський колектив з Луганщини “Патруль”. До ансамблю пісні і танцю, каже начальник відділу комунікацій ГУНП в Луганській області Тетяна Погукай, входять правоохоронці, які у 2014 році стояли зі зброєю на блокпостах і стежили за безпекою міст на сході.

- Коли трішечки стало спокійніше і ЗС України стоять на передовій і захищають нашу територію, ми маємо змогу приїхати до вас і поділитися з вами своїми талантами.

Луганчани привезли на Тернопільську землю патріотичні пісні, які вони співали у бліндажах під гітару бійцям у важкі хвилини, коли навколо лунали вибухи та постріли.

Вишиті картини, сумочки, подарункові пряники продавали під час концерту волонтери Самооборони майдану Тернопільщини. За вилучені кошти вони планують закупити медикаменти, їжу для бійців, форму.
Окрім цього бажаючі могли приносити безпосередньо на концерт речі та продукти тривалого зберігання.

- Зал повний і я вважаю, що акція вдалася. Ми вже продали кілька пряників. думаю люди купуватимуть і до концерту, і після. Я сподіваюся, що кошти ми якісь зберемо і допоможемо нашим хлопцям. Я думаю, що таких акцій потрібно побільше.

З виставкою колекції ляльок-мотанок, вишиванки із соломи, дерева та зброї принесла на акцію Кіндратська Наталія – голова міжнародного благодійного фонду “Українська сім’я”.

Далі учасники концерту презентуватимуть свою програму в Івано-Франківській області і завершиться акція у Львові на День Святого Миколая. Продовження благодійних заходів планується по інших областях нашої держави після новорічних свят. Усі зібрані речі та кошти організатори планують до Нового року завезти на схід.

Схожі статті