468×60
468×60

Злочинне тріо, яке обікрало помешкання тернополян, затримали поліцейські

Крадіжку приватного майна інкримінують тернопільські правоохоронці трьом молодикам з Вінниці. Злочинна група викрала системи опалення з багатоквартирного будинку.

До місцевої поліції звернулися двоє власників помешкань з новобудови на вулиці Шопена у Тернополі. Потерпілі повідомили, що з їхніх осель зникли газові котли. Збитки власники оцінили у понад сорок тисяч гривень.

Працівники кримінальної поліцї оперативно встановили особи зловмисників. Бажання незаконно заробити об’єднало трьох вінничан у злочинну групу.

Як розповів начальник управління кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області Анатолій Гуска, двоє з молодиків в минулому вже відбували покарання за крадіжку, грабіж та розбій. Залучивши до справи ще одного товариша, подалися коїти протиправне до нашого обласного центру.

В місто молодики приїхали на власному авто. Їздили вулицями, придивлялися та зрештою обрали об’єкт злочину – багатоповерхівку. Уночі подалися на справу. Відваживши пластикове вікно на першому поверсі будинку, злодії проникли досередини. Демонтували з двох квартир газові котли та завантаживши крадене в машину, непоміченими покинули місце злочину.

Продати крадене злодії не встигли – їх розшукали правохоронці. Підозрюваних затримали в порядку статі 208 КПК України. Суд обрав зловмисникам запобіжний захід: двоє з них перебуватимуть під вартою, ще до одного затриманого застосовано домашній арешт. Поліцейські вилучили у крадіїв автівку та газові котли. Їх направили на проведення товарознавчої експертизи.

За фактом злочину, кваліфікованого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України – радіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Розпочато кримінальне провадження. Триває досудове розслідування.

Схожі статті