468×60
468×60

За фактом вибуху газу в Тернополі розпочато кримінальне провадження

Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином – суб’єктом підприємницької діяльності, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого – стаття 271 Кримінального кодексу України. Саме так слідчі тернопільської поліції кваліфікували надзвичайну подію, що сталася в обласному центрі по вулиці Чехова.

22 листопада о 17:37 до чергової частини Тернопільського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Чехова вибухнули каналізаційні люки. Слідчо-оперативна група виїхала на місце події.

За попередньою інформацією, в результаті проведення аварійних робіт систем газопостачання працівниками ПАТ «Тернопільміськгаз» на перехресті вулиць Чехова та Крушельницької в каналізаційних люках телекомунікаційних мереж відбулося накопичення природного газу.

Поліцейські з’ясували, ремонтники «Тернопільміськгазу» працювали над тим, аби розкопати місце витоку метану для подальших зварювальних робіт, а також, щоб газ не збирався в каналізаційних мережах. Чи добросовісно виконали свою роботу – з’ясується в процесі досудового розслідування. Але наслідки ремонтних робіт призвели до травмування людей.

Зі слів очевидців, через детонацію природного газу зірвало чотири каналізаційні люки. Вибух був такої сили, що кришки злітали на висоту людського зросту.

Ще вісім люків змістилися. Внаслідок цього потерпіли двоє людей. 28-річний тернополянин госпіталізований до медичного закладу з термічними опіками стегна та правої нижньої кінцівки, а 38-річний мешканець обласного центру отримав забій нижніх кінцівок. Після надання медичної допомоги його відпустили.

На даний час тривають слідчі дії щодо осіб, які здійснювали ремонтні роботи, також перевіряється якість виконаних ними робіт.

Схожі статті